1. Bilgisayar güvenliği üzerine tartışmaların yer aldığı sitemize hoşgeldiniz.

TRsec 2012 Ücretsiz Antivirus Testi Sonuçları

Konusu 'Testler' forumundadır ve SecX tarafından 18 Şubat 2012 başlatılmıştır.

1. SecX Emekli

Beğenilen Mesajlarınız:
    382
    Merhabalar TRsec.net olarak 2012 Antivirus yazılımları 7 günlük bir süreçte zararlı tanıma testine tabi tutulmuştur.Bu testte http://trsec.net/threads/zararlı-takip-siteleri.752/ buradan günlük eklenen güncel (yeni) zararlılar rastgele olarak seçilmiştir.Teste TRsec üyelerinin istediği ücretsiz yazılımlar katılmıştır. Bu yazılımların en güncel sürümü ve veritabanı kullanılmıştır.

Test sonuçları % lik zararlı tespit oranları ve sayıları ile birlikte verilmiştir.

7 gün süren bu testte günlük sıralama ve buldukları sayılara http://trsec.net/threads/trsec-2012-Ücretsiz-antivirus-testi-güncellenecek.948/ bu konu üzerinden ulaşabilirsiniz.

Güvenli Günler
    Insector, AlpAytekin, Secret++ ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. ShaiN TRSec Grafiker

Beğenilen Mesajlarınız:
    42
    Güzel bir test oldu teşekkürler Kruis.

Comodo yine her zamanki gibi şahane :)
  3. RuMad Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    43
    Süper bir test olmuş. Ellerinize sağlık. COMODO her zaman ki gibi muhteşem. Çok ilerledi, ve bunu hakk ediyordu açıkcası. Teşekkürler =)
  4. fedai_cengiz Translate Group

Beğenilen Mesajlarınız:
    59
    Comododan şaşmamak lazım mış :) unthreat şaşırttı beni.. Bir daha Test yapılsada ve bu sefer ücretli ve ücretsiz en iyi antivirüsler arasında yapılsa iyi olmazmı :) kaspersky norton filanda merak ediyorum aslında :)
  5. SecX Emekli

Beğenilen Mesajlarınız:
    382
    3 Yazılım için yorum yapacağım diğer sıralamalar şaşırmadı ama bu 3ü şaşırttıcı idi.

Comodo yükselen yıldız.Sadece bir Firewall olmaktan çıktı. Bu testte sadece Comodo antivirus özelliği kullanılmıştır.Şu an itibari ile 15.423.701 zararlı veritabanına sahiptir.

UnThreat , Vipre Antivirus motorunu kullanmakta bir nevi Vipre'nin ücretsiz sürümü gibi birşey.Zaten Vipre'de başarılı bir Antivirus yazılımıdır.Zemana AntiLogger da zaten Vipre motorunu kullanarak davranışsal tespit yapmaktadır. Vipre başarısını Zemana ve UnThreat gibi yazılımlarla paylaşmaktadır.

Microsoft Security Essentials ise ilk çıktığı yıllardaki başarısını pek yakalayamamış gibi gözükmekte.

Ücretli Antivirus Yazılımları içinde Test düşünüyorum fakat o testte sadece Antivirus motoru değil diğer özellikleri ile beraber Hips,firewall vs. teste katmayı düşünüyorum bunun içinse Videolu bir test olabilir.

Teste katılan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  6. Wild Dragon Forum Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    133
    Gerçekten beklentimin dışında bir sonuç oldu.Beni en çok şaşırtan UnThreat programı oldu Vipre çok başarılı evet fakat UnThreat ın arayüzü pek kullanışlı değildi... Başarısı tebriği hakkediyor gerçekten çok iyiymiş. Comodo yu 1. bekliyordum bir güvenlki duvarı yazılımı şirketi biranda yükselerek antivirüs programları arasında hatrı sayılır yer edindi ve liderliği zorluyor ;) Avast bende aslında hayal kırıklığı oluşturdu daha iyi yerlerde olmasını isterdim. Testi yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz ve Kruis Ücretli Antivirüsler içinde çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum
  7. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    Comodo ücretsiz sürümü nerden bulabilirim?
  8. t0t0m1C Üye

Beğenilen Mesajlarınız:
    68
    gerçekten unthreat antivirüsde şaşırdım fakat avira ve comodo gerçekten başarılı :)
  9. SecX Emekli

Beğenilen Mesajlarınız:
    382
  10. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    Teşekkürler, indirip kurdum. :)
  11. fedai_cengiz Translate Group

Beğenilen Mesajlarınız:
    59
    2012 yılında artık benim için en iyi yazılım comodo :) :D ücretli antivirüsler arasında yapılan teste görede fikrim değişebilir tabiki. unthreat ı da şimdi indirip bi deneme yapacağım bakalım :D
  12. RuMad Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    43
    Unthreat ben indirdim kaç defa aynı hata yüzünden açılmadı nedense. Zaten benim içinde ücretli, ücretsiz en iyi antivirüs COMODO.
    İnşallah gelen test için ücretlilerden Kaspersky, COMODO, Eset, Avast, AVG, Avira, Zillya, G-Data Security olsa iyi olur.

Sayfayı Paylaş