1. Bilgisayar güvenliği üzerine tartışmaların yer aldığı sitemize hoşgeldiniz.

İnterneti Hızlandırma Rehberi

Konusu 'Bakım & Onarım Yazılımları' forumundadır ve Insector tarafından 19 Şubat 2012 başlatılmıştır.

1. Insector Site Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    293
    Öncelikle bahsetmem gereken anlatacaklarım mevcut elinizde bulunan internet altyapısını verimli kullanmak ve hız artışı sağlamaktır.Yani sizin elinizde 8 Mbit bir bağlantı var ise bunu 10 Mbit e çıkaramazsınız.Sadece 8 Mbit hızına sabitleme yapabilirsiniz.Başlıyoruz.

1-Türk Telekom Alt Yapınızı Tamamen Kullanmak

Özellikle 8 Mbit'e varan hız paketini kullananların ve TTNet kullananların mutlaka yapması gereken bir şey bu anlatacağım.Örnek olarak sizin altyapınız 8 Mbit desteklediği halde size örneğin 4 Mbit veriyorlarsa bu sorunu çözmeniz için Buradan irtibata geçin.Gerekli bilgileri doldurup mesaj kısmına

"İnternetim X Mbit fakat ben altyapımın desteklediği kadar hız artışı istemekteyim" bunu yazmanız yeterlidir.Gerekli incelemeler yapılıp 1-2 gün içerisinde size geri dönüş sağlanacaktır.

2-İnternet Optimize Yazılımı Kullanmak

Bu konuda TCP Optimizer kullanmış olduğum en iyi internet optimize aracıdır.Yazılımı buradan indirin.Daha sonra yazılımı çalıştırın.Yukarıdan almış olduğunuz internet paket hızınızı seçin.Aşağıda bulunan Optimal settings seçeneğini seçin.Ve yukardan Modify All Network Adapter'e tik atıp Apply Changes dedikten sonra sisteminizi tekrar başlatmak isteyecektir ve kabul edin.

Ve internet optimize işleminiz başarıyla sonuçlanmıştır hayırlı olsun :)
  2. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    Daha önce birkaç optimizasyon programı kullanmıştım. Fakat optimize etmek yerine bağlantımı bozdular. Bu araç gerçekten işe yarıyor mu? Kullanıp test ettiniz mi?
  3. Insector Site Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    293
    Anlatım bana ait doğal olarakta kullandığım bir yazılım :)
  4. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    Tamam, teşekkürler. :)
  5. fedai_cengiz Translate Group

Beğenilen Mesajlarınız:
    59
    Teşekkürler yaptım bakalım :)
  6. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    Şuan çok acayip birşey farkettim. Trend Micro Internet Security açıkken ki hızım; [IMG]

Trend Micro kapalıyken hızım;

Acilen bu programdan kurtulmak istiyorum. :mad:
  7. DarKS0lidiuS Üye

Beğenilen Mesajlarınız:
    1
    Avira yada Avast free kurup, yanınada Comodo Firewall kurabilirsin. Ek olarakda Malwarebytes kurabilirsin.

Ayrıca, bunun için ek bir araca gerek yok, Advanced SystemCare'de internet güçlendirici diye bir özellik mevcut ve oda bu programın yaptıgı işi yapıyor.

Selametle :)
  8. fedai_cengiz Translate Group

Beğenilen Mesajlarınız:
    59
    bende hatalar verdi sanırım kayıt defteri ile alakalı olmadı mı ayarım acaba :D
  9. adsl456 Üye

Beğenilen Mesajlarınız:
    35
    kullandım gerçekten bağlantım stabil oldu teşekkürler
  10. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    İnternet hızım anlamadığım bir şekilde 3mbit'e düştü. Programla bir alakası olabilirmi?
  11. E.MadaT Üye

Beğenilen Mesajlarınız:
    2
    Telekom alt yapısı zayıf ben 3-4 defa dilekçe verdim alt yapıyı değiştirdiler. bıkmadan usanmadan hakkınızı arayın arkadaşlar.
  12. MoonLight Kategori Sorumlusu

Beğenilen Mesajlarınız:
    122
    Bende belki 10 kere TTnet'i aradım mail gönderdim. Hızım 2mbit'di 8mbit'e çıkardılar. Hızdan şikayetiniz varsa mutlaka hakkınızı arayın derim. :) Taahhüt ettikleri hızı vermek zorundalar...

Sayfayı Paylaş